6 Ağustos 2016 Cumartesi

SİCİLYA...ARADIĞINIZ HER ŞEY BU ADADA

Aklımıza Godfather filmiyle mafyanın merkezüssü olarak kazınan, gerçekte de bu ünü hak edecek bir geçmişe sahip olan çizmenin ucu, Akdeniz ve İtalya'nın en büyük adası.

Peki Sicilya bize neler vaad ediyor? Cevap çok basit, bir tatilden isteyebileceğiniz her şeyi.

Deniz...
Güneş...
Doğa...
Tarih...
Yemek...
Şarap...

ETNA YANARDAĞI
Bundan yaklaşık 2 yıl önce bir gün yine THY'nin sitesinde ucuz bilet kovalarken bir anda yeni açılan Catania hattının ilanı gözüme çarptı.  Ailece tam bir Güney Avrupa aşığı olduğumuzdan sadece saatler sonra biletimizi almış ve Haziran başında gerçekleştireceğimiz 4 günlük kısa gezimiz için ilk adımı atmıştık..

TAORMİNA'YA TEPEDEN BAKIŞ
Sicilya bir özerk bölge ve başkenti Palermo. Ada olması sizi yanıltmasın oldukça büyük bir yüzölçüme sahip ve tüm güzelliklerini keşfetmek isterseniz muhtemelen 1 haftadan daha fazla zaman ayırmanız lazım bu nedenle de planımızı nispeten birbirine yakın ama keyifli noktalar üzerinde yoğunlaştırdık, ama araştırdıkça neden bu kadar kısa süremiz var diye hayıflanmadık değil çünkü bir çok noktaya gidemedik ve aklımızda kaldı.

ISOLA BELLA - TAORMINA
THY direkt uçuşlarını adanın doğusundaki en büyük üç şehirden biri olan Catania'ya yapıyor. (Bazı kaynaklarda Türkçe ismi Katanya olarak geçiyor) Bu şehir adanın en doğusunda kaldığından ve süremiz de kısıtlı olduğundan biz her zaman olduğu gibi arabımızı kiralayıp daha önce çalıştığımız rotada keyifle dolaştık. Rotamız aşağıdaki şekildeydi..

1. Gün : Catania Havalimanından direkt olarak Noto, Siracusa ve en son konaklama için Taormina.
2. Gün : Taormina'da tüm gün deniz keyfi.
3. Gün : Palermo üzerinden Cefalu ve yine deniz keyfi.
4. Gün : Cefalu'da yarım gün deniz keyfine devam ve konaklama için Catania.
5. Gün : Erkenden İstanbul'a dönüş.

Sicilya'nın en büyük özelliklerinden biri tarih ve doğal güzellikleri bir arada ziyaretçilerine sunması. Öyle ki adada tam 7 adet Unesco Dünya Miras Listesi'ne dahil olan nokta var.

NOTO - BAROK MİMARİSİYLE UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ'NDE
CEFALU 
  • Etna Yanardağı
  • Palermo şehri ve Cefalu Katedrali
  • Noto Şehri ve Barok Mimarisi
  • Siracusa (Syracuse)
  • Eolie Adaları (Aeolian Islands)
  • Villa Romano del Casale
  • Agrigento
CEFALU'DA GÜN BATIMI BAŞKA GÜZEL
Yazımın başında belirttiğim gibi Sicilya size bir çok şeyi aynı anda sunuyor. Biz bu kısa gezimizde bile tam 3 tane Unesco Miras Listesi'nde olan noktayı görme, enfes denizlerde yüzme ve harika Güney İtalya mutfağını deneyimleme şansına sahip olduk.
















































Detayları diğer yazılarımda ileteceğim. Beklemede kalın :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder